cvelic bonifacicMagistrirala sam i doktorirala na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te su mi dobivena znanja bila odlična podloga za poslovnu karijeru direktora operacija, a zatim i direktora prodaje, marketinga i razvoja za kampove Valamar Riviere d.d. te daljnji znanstveni rad. Duboko vjerujem da su povezivanjem Fakulteta kao rasadnika znanja i njegovih bivših studenata kao izvora iskustva iz prakse, put osobnog uspjeha pojedinca, ali i gospodarstva kao cjeline. Postanite član Udruge Alumni da se bolje upoznamo i lijepo družimo, da više surađujemo, da možemo učiti jedni od drugih, ali i pomoći jedni drugima u poslu i u životu!”

Srdačno, Vaša

 

Josipa Cvelić Bonifačić,
Predsjednica Udruge Alumni FMTU

 

 

sandra jankovicPoštovani i dragi članovi Alumnia Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu,

dozvolite mi da Vas u ime svih zaposlenika pozdravim te Vam se zahvalim na doprinosu razvoja našeg Fakulteta. Vjerujem da ćete kao ponosni članovi našeg Alumnija biti podrška u daljnjem razvoju Fakulteta te poticati sve aktivnosti povezivanja Fakulteta s gospodarstvom.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu jedina je sveučilišna institucija u Hrvatskoj u potpunosti orijentirana edukaciji i istraživanju u području turizma,  ugostiteljstva i održivog razvoja. Svojim djelovanjem aktivno pridonosi stručnom i znanstvenom razvoju turizma i ugostiteljstva, održivom razvoju turizma te implementaciji UNWTO globalnog etičkog kodeksa za turizam. Poticanjem svoje društvene uloge, jača okruženje u kojem djeluje te dugoročno potiče razvoj vlastitih kadrova kao i vlastito pozicioniranje.

Suradnja s gospodarstvom izuzetno je bitna kako za unaprjeđenje nastavnih aktivnosti svih  razina studijskih programa, tako i za proces znanstveno-istraživačkog rada. Alumni FMTU-a zasigurno doprinosi  suradnji i povezanosti s gospodarstvom, ali je i jedan od ključnih dionika u radu Centra za karijere i stručnu praksu Fakulteta. Pored toga, Vi ste nam velika podrška u unaprjeđenju studijskih programa, budući da zajedno s Vama želimo kontinuirano provjeravati atraktivnost i svrsishodnost ishoda učenja preddiplomskih i diplomskih studija, kako bi ostali konkurentni na tržištu obrazovanja. Zahvaljujući Vama doznajemo koliko su naši diplomanti kompetentni te uz pomoć Vas promptno poboljšavamo studijske programe i usklađujemo ih s zahtjevima turističko-hotelskog gospodarstva u Hrvatskoj. Na obostrano zadovoljstvo veselimo se kada nam dođete kao gosti predavači te našim studentima predstavite Vaše dosadašnje iskustvo i kao studenta i kao uspješnog dionika u gospodarstvu.

Fakultet će nastojati kontinuirano nadograđivati bazu članstva te putem društvenih mreža održavati kontakte sa sadašnjim i budućim članovima, organizirajući za Vas razne aktivnosti. Osim aktualnih tematskih predavanja koje će Fakultet organizirati za sve članove, na raspolaganju Vam je i čitav niz programa cjeloživotnog obrazovanja za uspješniji razvoj Vaše profesionalne karijere. Cjeloživotnim obrazovanjem možemo spremniji dočekati sve izazove, krize i turbulencije koje odlikuje turizam. Naime, turizam u Hrvatskoj treba kadrove koji će pored stručnih i digitalnih kompetencija posjedovati i emocionalnu inteligenciju,  poznavati strane jezike, učinkovito djelovati u različitim timovima, biti kreativni, inovativni, sposobni kritički i analitički razmišljati, etično prosuđivati i nadasve biti društveno odgovorni. Stoga, ulažite u svoje znanje, povećavajte kompetencije i unaprjeđujte Vaše talente. Šaljite poruku pravednosti i budite jasnoga stava da je neznanje neprihvatljivo. Ulažite u svoje daljnje obrazovanje, jer samo je jedna stvar dugoročno skuplja od obrazovanja, a to je ne obrazovati se!

prof. dr. sc. Sandra Janković

Dekanica