Sveučilište u Rijeci raspisuje studentske izbore za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci u 2020. godini za mandatno razdoblje ak. god. 2022./2023. i 2023./2024.

Više informacija na https://uniri.hr/vijesti/raspisani-studentski-izbori-za-mandatno-razdoblje-ak-god-2022-2023-do-2023-2024/

STUDENTSKI IZBORI ODRŽAT ĆE SE U KONTINUIRANOM TRAJANJU OD PETKA 17. LIPNJA 2022. GODINE OD 8:00 DO UTORKA 21. LIPNJA 2022. GODINE U 20.00 SATI NEPOSREDNIM GLASOVANJEM PUTEM ONLINE INFORMACIJSKOG SUSTAVA ZA ELEKTRONIČKO GLASOVANJE DOSTUPNIM NA www.izbori.sz.uniri.hr

Konačni rezultati studentskih izbora 2022

 

Podnošenje kandidatura

Kandidatura na razini sastavnice mora sadržavati:

  1. Obrazac 2  kojim se prijavljuje kandidatura te kojim izjavljuje pod stegovnom odgovornosti da jamči za istinitost podataka navedenih u kandidaturi.
  2. Potvrdu o upisu kandidata na sastavnicu Sveučilišta u Rijeci
  3. Potvrdu sastavnice Sveučilišta o ostvarenim ECTS bodovima u posljednje dvije godine studiranja, osim kandidata koji su studenti 1. godine preddiplomskog, diplomskog ili integriranog studija.
  4. Izvadak ocjena
  5. Opis plana i programa kandidata za dodatni period mandatnog razdoblja o načinima poboljšanja kvalitete studentskog života, a posebice kvalitete studijskog procesa, studentskog standarda i drugih važnih pitanja za studente, vodeći računa o uvjetima i mogućnostima visokog učilišta za koji se kandidira, te drugih obaveza studentskih predstavnika sukladno Zakonu o studentskim zborovima i drugim studentskim organizacijama.
  6. Potvrdu visokog učilišta da kandidat nije bio subjekt stegovnog postupka ili postupka provedenog sukladno Etičkom kodeksu te da nije donesena konačna odluka o stegovnoj mjeri ili konačna odluka o kršenju Etičkog kodeksa.

Navedeno se dostavlja i za kandidata i za zamjenika.

Kandidatura na razini sastavnice može sadržavati:

  • životopis kandidata koji mora sadržavati podatke o stečenom obrazovanju i računalnoj pismenosti.

Kandidatura mora biti razumljiva i sadržavati sve što je potrebno da bi se po njoj moglo postupati. Ako kandidatura sadrži neki formalni nedostatak koji sprečava postupanje po podnesku, ili je kandidatura nerazumljiva ili nepotpuna, izborno povjerenstvo će ju odbaciti.

Kandidatura se sa svim svojim dijelovima podnosi putem službenog emaila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Rok za podnošenje kandidature je  02. lipnja 2022.