Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu započeo je djelovati 1960. godine i od svoga je osnivanja prolazio kroz različite faze i organizacijske oblike. Od 1974. godine sastavnica je Sveučilišta u Rijeci. Sjedište Fakulteta je u Opatiji, jednoj od vodećih turističkih destinacija Hrvatske. Fakultet daje važan doprinos turističkom gospodarstvu Republike Hrvatske u segmentu znanosti i obrazovanja ljudskih potencijala. Zadaća je zaposlenika Fakulteta da pedagoškim i znanstvenim radom sudjeluju u realizaciji razvojnog modela hrvatskoga turizma. Fakultet je danas nositelj brojnih projekata u zemlji i inozemstvu te organizator znanstvenih i stručnih konferencija i skupova.
 
Strateško je usmjerenje Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu učvrstiti svoj položaj respektabilne visokoobrazovne institucije za turizam, ugostiteljstvo i održivi razvoj u Republici Hrvatskoj i osigurati diseminaciju znanja u području šire regije. Pri tome će poseban naglasak biti stavljen na unapređivanje kvalitete nastavnoga procesa i znanstveno-istraživačkoga rada. Također, posebna pažnja posvetit će se razvoju pojedinaca i institucije u cjelini, javnom djelovanju zaposlenika i ulozi Fakulteta u unapređenju kvalitete života zajednice u kojoj djeluje. 
 
Suradnja Sveučilišta u Rijeci s inozemnim sveučilištima, znanstvenim institucijama, međunarodnim agencijama i udrugama za pomoć razvitku znanosti od velike je važnosti za ostvarivanje temeljnih ciljeva razvoja Sveučilišta. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prepoznao je važnost internacionalizacije institucija visokoga obrazovanja i zbog toga suradnju provodi sljedeće aktivnosti:
  • razvija međunarodne odnose s partnerskim institucijama u Evropi i svijetu
  • potiče mobilnost studenata, nastavnika i nenastavnoga osoblja (ERASMUS+ i CEEPUS programi)
  • potiče sudjelovanje u međunarodnim projektima 
  • potiče razviijanje međunarodnih obrazovnih programa
  • povećava broj članova u renomiranim udruženjima i sl.

LETAK (eng) - FMTU

Dodatne informacije i važni dokumenti:
 
Adresa:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilište u Rijeci
Primorska 42, p.p. 97,HR-51410 Opatija (Google map)
Tel: +385 51 294 706, Fax: +385 51 292 945
Web: www.fthm.uniri.hr, E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.