Fakultet intenzivno i sustavno gradi i jača svoje reference u području EU projekata. Time se potiče razvoj institucije u strateškim područjima, povećanje ekspertnog znanja zaposlenika, osigurava ulaganje u infrastrukturu i daje značajan doprinos internacionalizaciji i umrežavanju.

Centar za projekte u sklopu Fakulteta djeluje kao referentna točka za administrativnu podršku u prijavi, upravljanju i realizaciji svih projekata, uključujući i one financirane iz EU fondova. 

Fakultet je zainteresiran za ostvarivanje partnerstva u prijavama novih EU projekata koji tematski odgovaraju strateškim interesima Fakulteta, a svojim dosadašnjim značajnim iskustvom u prijavi i provedbi EU projekata može pružati i savjetodavne i stručne usluge (podugovaranje) na EU projektima koji su već u procesu implementacije.

Reference Fakulteta moguće je vidjeti u popisu aktivnih i završenih projekata, a osoba za kontakt za sve upite i dodatne informacije o EU projektima je Jelena Đurkin Badurina: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.