Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija obvezan je osigurati pristupačnost svoje mrežne lokacije u skladu s Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća.

Ova izjava primjenjuje se na mrežnu stranicu na domeni https://www.fthm.uniri.hr/

Stupanj usklađenosti

Mrežna stranica je djelomično usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora te prema smjernicama norme Web Content Accessibility Guidelines ​(WCAG).

Nepristupačan sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je zbog sljedećih razloga:

  • pojedine .pdf datoteke sadržane u objavama nisu u cijelosti nastale izvozom iz izvorišne datoteke iz alata Microsoft Office Word uz odabir opcija za pristupačnost, već skeniranjem tiskanih dokumenata, odnosno nisu pristupačne jer nisu prikladno pripremljene za čitače ekrana;
  • pdf datoteke otvaraju se u novom prozoru (tabu) preglednika, a .doc i .ppt datoteke dostupne su isključivo kao datoteke za preuzimanje;
  • dio slika i datoteka nema prikladan tekstualni opis (alt tekst);
  • dio poveznica nije podcrtan, odnosno ne sadrži prikladne tekstualne opise, no ikona strelice ponekad je indikator poveznice;
  • pomoću tipkovnice se ne može pristupiti postavkama pristupačnosti, niti povećanju fonta.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija radi na otklanjanju uočenih neusklađenosti.

Podizanje razine pristupačnosti:

U tijeku je provođenje dodatnih korektivnih mjera kojima će se nepristupačan sadržaj na mrežnoj stranici prilagoditi potrebama osoba s poteškoćama.

Priprema Izjave o pristupačnosti

Ova je izjava sastavljena 21. rujna 2020. godine, prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom Komisije (EU) 2018/1523.

Procjena usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti rezultat je samoprocjene Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Izjava je zadnji put preispitana 11. ožujka 2022.

Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija će redovito revidirati ovu izjavu po otklanjanju razloga zbog kojih su pojedini sadržaji bili nepristupačni.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Molimo korisnike ovih internetskih stranica ako primijete neusklađeni sadržaj koji nije obuhvaćen ovom Izjavom, da o tome obavijeste Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Sve upite vezane uz pristupačnost mrežnih stranica Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija korisnici mogu uputiti elektroničkom poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Postupak praćenja provedbe propisa

Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske je tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti kao i za nadzor nad provedbom Zakona. U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovih mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..