Voditeljica katedre:
 

Članovi Katedre:

 

Od svog osnutka članovi Katedre kontinuirani sudjeluju u svim nastavnim, znanstvenim i stručnim aktivnostima Fakulteta. Nastavne aktivnosti izvršavaju se u okviru preddiplomskog, diplomskog i stručnog studija Fakulteta. Članovi Katedre su uključeni u sve oblike nastave u  Opatiji, te u studijskom centru Zabok. Znanstvene aktivnosti članova Katedre proizlaze iz njihove stalne angažiranosti na znanstvenim projektima financiranim od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Članovi Katedre kontinuirani sudjeluju u stručnim projektima različitih naručitelja u okviru kojih implementiraju znanja iz područja procesiranja hrane, hrane povećane biološke vrijednosti te aktualnih nutricionističkih trendova u rješavanje konkretnih problema.

Osim nastavne aktivnosti  članovi Katedre su kontinuirano uključeni u projekte te brojne  aktivnosti u okviru područja prehrambene tehnologije  i nutricionizma. U skladu s time, aktivnosti Katedre  su  usmjerene na:

  • razvoj prehrambenih proizvoda koji posjeduju potencijalne pozitivne učinke na zdravlje,
  • ispitivanje kakvoće prehrane i životnih navika različitih populacija,
  • implementaciju postignuća s područja znanstvenog i stručnog rada u  profiliranje  specifične ugostiteljske i  turističke ponude u skladu sa aktualnim trendovima.