Članovi Katedre:
Od svog osnutka članovi Katedre kontinuirani sudjeluju u svim nastavnim, znanstvenim i stručnim aktivnostima Fakulteta. Nastavne aktivnosti izvršavaju se u okviru preddiplomskog, diplomskog i stručnog studija Fakulteta. Članovi Katedre su uključeni u sve oblike nastave u Opatiji, te u studijskom centru Zabok. Znanstvene aktivnosti članova Katedre proizlaze iz njihove stalne angažiranosti na znanstvenim projektima financiranim od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
Članovi Katedre kontinuirani sudjeluju u stručnim projektima različitih naručitelja u okviru kojih implementiraju znanja iz područja procesiranja hrane, hrane povećane biološke vrijednosti te aktualnih nutricionističkih trendova u rješavanje konkretnih problema.
Osim nastavne aktivnosti članovi Katedre su kontinuirano uključeni u projekte te brojne aktivnosti u okviru područja prehrambene tehnologije i nutricionizma. U skladu s time, aktivnosti Katedre su usmjerene na:
- razvoj prehrambenih proizvoda koji posjeduju potencijalne pozitivne učinke na zdravlje,
- ispitivanje kakvoće prehrane i životnih navika različitih populacija,
- implementaciju postignuća s područja znanstvenog i stručnog rada u profiliranje specifične ugostiteljske i turističke ponude u skladu sa aktualnim trendovima.