Program je namijenjen studentima Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji žele steći dodatna znanja i vještine u području održivosti sustava proizvodnje i potrošnje hrane, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastajanja otpada od hrane na razini kućanstava, poslovnih subjekata i javnih ustanova kao i mogućnostima i načinima doniranja hrane u Republici Hrvatskoj. 

Sudjelovanjem u programu studenti će steći dodatne kompetencije, znanja i vještine u području održivosti kao važne horizontalne teme na razini nacionalnih i europskih javnih politika i nezaobilaznog aspekta suvremenih poslovnih strategija, te na taj način povećati svoju zapošljivost po završetku obrazovanja.

 

Program će se ukupno izvoditi kroz dva dana (7 h svaki dan uz pauzu za ručak koji je osguran za sve polaznike) a sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Prvog dana održati će se teorijski dio programa dok će drugog dana programa biti organizirane radionice na kojima će polaznici uz mentorstvo predavača kreirati inovativna rješenja za smanjenje nastanka otpada od hrane. Obveze polaznika su sudjelovanje u oba dana bez izostajanja, budući da je program zamišljen kao cjelina te se svaki dio nadograđuje na prethodni.

Organizatori programa su Ekonomski fakultet u Rijeci, Udruga Centar za kulturu dijaloga i Zelena Akcija.

Studenti se mogu prijaviti putem sljedećeg linka :
https://forms.gle/U5vASgvhTfx3AE7Y8


Sudjelovanje u programu je besplatno za studente fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Broj polaznika je ograničen, te će odabir sudionika biti određen prema najbržim prijavama. Također, prednost sudjelovanja imaju studenti koji do sada nisu sudjelovali u aktivnostima projekta 'Hrana i zajednica'.

Prijavljeni sudionici biti će pravovremeno obaviješteni o detaljima i rasporedu održavanja programa.

Za više informacija o programu i projektu 'Hrana i zajednica' posjetite www.doniranjehrane.org ili facebook stranicu projekta 'Hrana i zajednica'.

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.