Dana 22. i 23. rujna 2022. godine, u Ateni je održan inicijalni sastanak projekta HyPro4ST - Hybrid Project Management Skills for Sustainable Tourism. Cilj projekta je razvoj profesije “Sustainable and Hybrid Project Manager” za sektor održivog turizma.

Kako se Konzorcijski savez HyPro4ST sastoji od 17 partnera iz 6 europskih zemalja, prvi dan inicijalnog sastanka bio je rezerviran za međusobno upoznavanje partnera te upoznavanje partnera s glavnim koordinatorom, Sustainable City, mrežnom organizacijom iz Grčke. Nakon kraćeg opisa projekta i njegovih ciljeva, koordinator je predstavio radne pakete čiji je glavni nositelj, kronologiju izvještavanja i planiranih sastanaka te najavio aktivnosti potrebne za početak projekta i njegovu daljnju provedbu. Zatim je uslijedilo predstavljanje svakog pojedinog partnera na projektu, odnosno radni paketi za koje su zaduženi te aktivnosti koje su neophodne za kvalitetnu provedbu projekta. Naš Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je predstavljao prof. dr. sc. Marko Perić, kao voditelj projektnog tima. U digitalnom okruženju, sastanku je prisustvovala Jelena Jakšić Mihović, stručna suradnica u Centru za projekte.

Nakon predstavljanja prisutnih partnera najavljeno je osnivanje Savjetodavnog tijela stručnjaka sastavljenog od najmanje 12 stručnjaka pozvanih od strane Konzorcija. Svrha tog tijela je podrška projektu kroz stručno mišljenje o rezultatima četiri radna paketa (WP2, WP3, WP4 i WP5). Osim navedenog, osnovat će se šest Fokus grupa koje će doprinijeti evaluaciji projekta, pregledu i razvoju kurikuluma.

Drugog dana sastanka se nastavilo s prezentacijom projekta te administrativnim i financijskim stavkama potrebnim za kvalitetno provođenje projekta. Predstavljeni su financijski plan projekta i plan izvještavanja.

Projekt ukupne vrijednosti 1.374.630,00 EUR je financiran iz programa Erasmus +, ključna mjera 2 Savezi za inovacije, 1. lot: Savezi za obrazovanje i poduzeća. Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci.

HyPro4ST 1

HyPro4ST 2