U petak 23.4.2021. održan je online inicijalni sastanak InCompEdu – Innovative Competence in Online Higher Education. Projekt je financiran iz programa Erasmus +, ključna mjera 2 Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu provodi aktivnosti projekta ispred Sveučilišta u Rijeci, u partnerstvu sa Sveučilištem iz Gdanska (Poljska) koje je vodeći partner, Sveučilištem u Turku (Finska), Sveučilištem Primorska (Slovenija), Sveučilištem Alba Iulia (Rumunjska) i Sveučilištem u Rimu „Tor Vergata“ (Italija).

Glavni zadatak pri provedbi aktivnosti projekta je prilagodba različitim područjima studiranja pri validaciji inovativnih rješenja.

U digitalnom okruženju, sastanku su prisustvovale voditeljica projekta dr. sc. Lorena Dadić Fruk, asistentice dr. sc. Jelena Dorčić i dr. sc. Jelena Mušanović te Tajana Brajković, univ. spec. oec., stručna suradnica u Centru za projekte.

Sastanak je započeo „okruglim stolom“ predstavljanja svakog od partnera projekta, zatim se nastavilo s prezentacijom samog projekta, administrativnim i financijskim pitanjima te planom diseminacije i komunikacije projekta. Osiguranje kvalitete, odnosno Plan kvalitete projekta, ispred Fakulteta prezentirala je voditeljica projekta dr. sc. Lorena Dadić Fruk. Nakon kraće stanke, uslijedile su prezentacije metodologije tri intelektualna outputa te daljnji dogovori za nadolazeće aktivnosti.

Osim sudjelovanja u aktivnostima svakog pojedinog outputa, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu zadužen je za osiguranje kvalitete tijekom provedbe, razvoj i testiranje inovativnih alata i metoda te organizaciju posljednje faze, odnosno ispitivanje i evaluaciju prethodno razvijenih inovativnih metoda učenja u visokom obrazovanju.  

InCompEdu1