Erasmus + projekt ON-IT - Online Internship in Tourism koji je s provedbom započeo početkom ožujka 2021. u punom je jeku. U samo tri mjeseca kreirane su ankete i upitnici sa svrhom prikupljanja iskustva studenata, nastavnika, mentora iz poduzeća u turističkom sektoru te centara za karijere koji su u posljednje dvije godine bili sudionici online načina izvođenja stručne prakse zbog ograničenja koja su nastupila tijekom pandemije.

Aktivnost svih partnera je na visokoj i pohvalnoj razini, svakodnevna komunikacija i redoviti sastanci svakako pridonose urednoj provedbi projekta, a nedavno održanim sastancima prisustvovale su prodekanica dr. sc. Marinela Krstinić Nižić u svojstvu voditeljice projekta, doc. dr. sc. Ivana Ivančić te stručna suradnica u Centru za projekte Tajana Brajković, univ. spec. oec.

Zajedno s partnerima sa Sveučilišta u La Laguni iz Španjolske, Jyvaskylan Ammattikorkeakoulu iz Finske, Poslovnom školom Groupe Sup de Co Montpellier iz Francuske, UNIMED - Unijom Sveučilišta Sredozemlja iz Italije, Udrugom IGCAT iz Španjolske te Sveučilištem u Macerati iz Italije anketirano je 136 osoba. Od toga je svaki partner odabrao 4 do 5 najzanimljivijih iskustava s kojima su zatim provedeni intervjui.

Najbolji intervjui odabrani su i uvršteni u mapu iskustava virtualne prakse koja je dostupna na: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1DXJVucIkygDh9-H-tWLkdF4bUtC9yxzk&ll=46.863124688502204%2C15.768914801625044&z=2.

Na zadnjem sastanku dogovorene su daljnje aktivnosti projekta, između ostalih i tema Multiplier eventa koji će se održati u listopadu 2021., a tijekom kojega će svakako biti zanimljiv okrugli stol pri čemu će studenti, nastavnici, mentori i voditelji centara za karijere diskutirati o iskustvu kao i problematici provedbe online stručne prakse.