Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Grad Opatija organizirali su 11.rujna 2019. godine drugi radni sastanak povodom sportskog događaja ''King of Učka'', koji će se održati 28.09.2019. u Ičićima. „King of Učka“ izabran je kao pilot događaj projekta Zero Waste Blue, programa Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020. Radi se o biciklističkoj utrci koja iz Ičića sa morske razine, vodi na najviši vrh Učke – Vojak (1396m).

Izv.prof.dr.sc. Marinela Krstinić Nižić otvorila je sastanak predstavljajući projekt Zero Waste Blue te Zero Waste koncept, dok su organizatori događaja Vladimir Miholjević i Elvir Sulić, upoznali prisutne s izazovima sa kojima se susreću prilikom organizacije ovog sportskog i turističkog događaja.

Nakon aktivne rasprave svih dionika uslijedilo je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju održivog sportskog događaja. Svi dionici odlučili su poduzeti predložene aktivnosti i promicati put prema održivosti sportskog događaja na način da minimiziraju negativne utjecaje na okoliš i pozitivno utječu na događaj s društvenog i ekonomskog stajališta.

Potpisnici memoranduma su: Grad Opatija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Ad Natura Sport d.o.o., Top Sport Events d.o.o., TZ mjesta Ičići, Park prirode Učka, Sportski savez Grada Opatije, Savez športske rekreacije ''Šport za sve'' PGŽ, Udruga Žmergo, Komunalac d.o.o., Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije te Mateo Jurčić videography, obrt za usluge video produkcije.

2019 zw blue 14

2019 zw blue 14

2019 zw blue 16