U sklopu projekta Zero Waste Blue, programa Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020., u Ičićima je 28. rujna 2019. održana brdsko biciklistička utrka King of Učka, kao pilot događaj samog projekta.

Drugo izdanje brdske biciklističke utrke King of Učka, na 22 km dugoj i usponom izuzetno zahtjevnoj stazi Ičići - Veprinac- Poklon - Vojak (Učka) okupilo je 115 sudionika iz pet zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Austrija, Poljska).

Ideja Zero Waste Blue projekta je omogućiti organizaciju većih sportskih događanja uz minimalnu količinu otpada, odnosno korištenje materijala koji su biorazgradivi, a sve u svrhu zaštite i promocije kulturne i prirodne baštine. Tako su se i na biciklističkoj utrci King of Učka koristile biorazgradive čaše, zdjelice za hranu, ekološke vreće za otpad. U sam događaj uključili su se i lokalni OPG-ovi nudeći vlastite proizvode. Bicikliste su putem pratila električna vozila. Posjetitelji su, posebno oni najmlađi, sudjelovali u edukativnoj radionici recikliranja otpada i u virtualnoj biciklističkoj dječjoj utrci. Svim sudionicima podijeljene su sadnice biljaka u cilju podizanja ekološke svijesti.

Ovaj vrhunski sportski događaj daje novi brand destinaciji, animira čitavu lokalnu zajednicu u posezoni te je stoga i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, sudjelovao kao partner u organizaciji samog turističko-sportskog događaja.

Organizatori utrke King of Učka su AD NATURA SPORT i TOP SPORT EVENTS, uz pokroviteljstvo Grada Opatije, TZ grada Opatija, TZ mjesta Ičići i TZ Kvarnera.

2019 zw blue 17

2019 zw blue 18

2019 zw blue 19

2019 zw blue 20