Završna konferencija projekta Zero Waste Blue održala se u Dubrovniku 13. studenog 2019. godine.

Cilj projekta ZWB  je smanjenje negativnih utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih sportskih događaja, zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine te kreacija zajedničkog turističkog proizvoda s oznakom Zero Waste Blue branda. Konferenciji su prisustvovali svi partneri: Grad Opatija (vodeći partner), Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, Dubrovačko-neretvanska županija, , ART-ER agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, Regija Emilia Romagna, Regija Veneto, Regija Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu predstavljale su prof. dr. sc. Helga Maškarin Ribarić, izv. prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić i Maša Trinajstić.

U završnoj konferenciji sudjelovao je predstavnik Upravljačkog tijela programa INTERREG V-A Italija-Hrvatska (Regija Veneto) Marin Miletić koji je istaknuo da je svrha projekata nastavljanje prethodno završenih projekata, prvenstveno tijekom provedbe IPA i ostalih poziva.

Partneri na projektu su prepoznali važnost sportskih događaja kao novu polugu lokalnog razvoja koja može obogatiti turističku ponudu i produžiti turističku sezonu, te istovremeno zaštititi prirodnu i kulturnu baštinu, čineći je dostupnom najširim segmentima stanovništva.

Partneri su također omogućili organizatorima sportskih događaja da se upoznaju s načinom na koji mogu velike sportske događaje učiniti održivim, uz smanjenje količine otpada, te posebno istaknuli potrebu za većim uključenjem osoba s posebnim potrebama u sportske događaje.

2019 zw blue 23

2019 zw blue 24

2019 zw blue 25