U sklopu projekta Zero Waste Blue, programa Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020., projektni partner Veneto Region organizirao je partnerski sastanak u Veneciji 27. i 28. lipnja 2019. godine. Budući da je fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu jedan od partnera na projektu, sastanku su prisustvovale i predstavnice fakulteta izv. prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić, Maša Trinajstić i Helena Stančin.

Glavni cilj projekta Zero Waste Blue je produljenje turističke sezone kroz provedbu održivih, ''zelenih'' sportskih događaja na lokalitetima značajne kulturne i prirodne baštine. Stoga svaki partner organizira jedan ili više sportskih događaja na kojima će se primijeniti rješenja i alati koji su proizašli iz prethodnog projekta Zero Waste, te su se u dosadašnjim fazama Zero Waste Blue projekta nadograđivali.

Nakon analize projektnih aktivnosti po radnim paketima, partneri koji su održali svoje sportske događaje razmijenili su svoja iskustva i predstavili određena rješenja. Raspravljalo se i o predstojećim sportskim događajima koji će se tek održati, a među njima je i „King of Učka“ – pilot sportski događaj koji glavni partner projekta Grad Opatija, u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, organizira u rujnu 2019. godine.

2019 zw blue 11

2019 zw blue 12

2019 zw blue 13