Dragi korisnici,
ovaj mjesec Vam preporučamo nekoliko noviteta u fondu Knjižnice koji bi Vas mogli interesirati.
Hotel operations management / David K. Hayes, Jack D. Ninemeier, Allisha A. Miller
Hotel operations management nam pruža ažurirani i sveobuhvatan pregled svih aspekata hotelske administracije s gledišta glavnog hotelskog menadžera. Detaljne informacije koje obuhvaćaju sve operacijske odijele potpune usluge hotela: ljudski resursi, recepcija, odjel hrana i piće, odjel prodaje i marketinga, računovodstvo itd.
Restaurant success by the numbers : a money-guy's guide to opening the next / Roger Fields
90% svih restorana propadne i svi oni koji uspiju su nabasali na misteriozni x-faktor, zar ne?
Pogrešno! Čovjek koji nosi mnogo šešira - poduzetnik, vlasnik restorana i savjetnik za restorane - Rodger Fields nam demonstrira kako restoran može preživjeti u prvoj godini i zadržati goste da dolaze i godinama poslije. Primjeri stvarnih priča start-up-a (uključujući i autorove), ova "Kako da..?" knjiga vodi čitatelje kroz logistiku otvaranja restorana: koncept , lokacija, meni, ugođaj, osoblje i najvažnije profit.
Tajne uspješnog poslovanja : vodič za mala i srednja poduzeća / Ana Vrbošić, Danijela Princi Grgat
Ova knjiga na jednostavan način skreće pozornost na osnovna pravila kojih bi se poduzeća trebala pridržavati u poslovanju s glavnim poslovnim partnerima. U njoj je skriven ključ za uspješno polosvanje poduzeća te smjernice za donošenje poslovnih odluka i upravljanje rizicima kojima se poduzeće izlaže u svojem poslovanju.