Turistički vodiči3 1 02 


Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu sustavno tržištu nudi one programe cjeloživotnoga obrazovanja koji uvažavaju stvarne zahtjeve gospodarstva i zajednice. Najdužu tradiciju od čak 20 godina, odnosno od 1997. godine, imaju seminari za turističke vodiče i voditelje poslovnica.


Od samih početaka edukacije turističkih vodiča na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu osobiti se naglasak pridaje kvaliteti predavanja i prezentiranju praktičnih iskustava. Iz tog razloga je u predavanja uključen veći broj profesora Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Ministarstva turizma, UHPA-e, Udruge turističkih vodiča i drugih.


Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu nastavlja sa provođenjem seminara za Turističke vodiče. Ovaj seminar je oduvijek bio zaštitni znak cjeloživotnog programa našeg Fakulteta čiju tradiciju nastavljamo i dalje u novom i suvremenijem obliku.

Zanimanje turističkog vodiča uvijek se povezuje sa brojnim putovanjima, poznavanju stranih jezika, široko znanje iz područja povijesti, umjetnosti i kulture.

Dobar turistički vodič ambasador je zemlje čije destinacije predstavlja. To nije samo jedno od mnogih zanimanja u turizmu već poziv kojim se prenosi entuzijazam, dojam, običaj i kultura jedne zemlje. Dinamičnost ovog poziva, protkana raznolikim znanjima o svemu što bi svakog turista moglo zanimati, nudi bezbroj mogućnosti. Sve te mogućnosti i još puno drugih saznanja možete otkriti na našem seminaru čiji se akreditirani program odvija slijedeći propise i zakonske odredbe Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.


Polazniku seminara za turističke vodiče nakon položenoga stručnog ispita Fakultet izdaje uvjerenje kojim stječe stručni naziv turističkoga vodiča za područje Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Krapinsko-zagorske i Istarske županije na onim jezicima na kojima je položio ispit.