Korisnički račun za elektroničku poštu koji otvorite ovdje na Fakultetu postaje Vaš službeni račun, te Vas u komunikaciji na Internetu predstavlja kao pripadajućeg člana hrvatske akademske zajednice iza kojeg stoji Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, čime Vaša komunikacija na Internetu dobiva na težini.
Otvaranjem ovog računa dobivate svoju e-mail adresu obliku Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Kako koristiti e-mail račun na Fakultetu?
  • Koristite Webmail! Najjednostavnije (s bilo kojeg računala) je putem Web-a spojiti se na adresu: http://webmail.fthm..hr/.
 
Kolika je maksimalna veličina priloga (attachment) koji mogu poslati (primiti)?
Maksimalna veličina priloga koju možete poslati (primiti) putem e-maila je 5 MB.
 

Kako podesiti e-mail na mom smartphone-u (tabletu)?

Vrsta računa: IMAP
 
Dolazne postavke (incoming)
IMAP poslužitelj: hotel.fthm.hr
Vrsta sigurnosti: SSL (prihvati sve certifikate)
Port: 993
 
Odlazne postavke (outgoing)
SMTP poslužitelj: hotel.fthm.hr
Potrebna je prijava: Da
Vrsta sigurnosti: SSL (prihvati sve certifikate)
Port: 465
 
Imam fakultetski e-mail, ali sam zaboravio šifru. Kako da dobijem novu?
Ako ste u mogućnosti pošaljite poruku na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u kojoj navedite svoj login, te ime i prezime, ili dođite osobno u Informatičku učionicu (kućica), javite se administratoru, i bit će Vam postavljena nova šifra.
 
Do kada mogu koristiti fakultetski e-mail?

E-mail možete koristi sve dok imate status studenta na Fakultetu. Kad izgubite taj staus (diplomirate, ispišete se sa Fakulteta ili ga na neki drugi način ne regulirate) ukida Vam se korisnički račun.