Održan treći Multiplier Event u okviru projekta InCompEdu
- Detalji
U sklopu projekta InCompEdu, u petak 21. listopada održan je treći događaj s multiplicirajućim učinkom pod nazivom „Development and implementation of the innovative online course – examples of good practices“.
Domaćin događaja i partner na projektu, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, je pored svojih stručnjaka ugostio predavače i predavačice s Pravnog, Ekonomskog i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, predavačicu s Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te predstavnika poljskog koordinatora projekta, Sveučilišta u Gdansku.
Tjedan poduzetništva na FMTU
- Detalji
Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu se od 24.10.2022. do 28.10.2022. godine održava Tjedan poduzetništva.
Svakodnevno se održavaju predavanja o različitim temama iz područja poduzetništva.
Pozivaju se studenti da sudjeluju na predavanjima.
Znanstveno – stručna konferencija HOTELSKA KUĆA 2022.
- Detalji
Fakultet je ove godine domaćin i organizator prve po redu znanstveno – stručne konferencije Hotelska kuća 2022. (HK 2022.) koja će se 21. listopada 2022. godine održati u Opatiji (na Fakultetu).
Cilj konferencije je predstaviti aktualna istraživanja kao i promovirati činjenicu izvrsnosti u hotelijerstvu kao uvjeta konkurentnog i održivog razvoja hrvatskog turizma
Konferenciju podržavaju stručne udruge Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela (NUOMH).
Više informacija o konferenciji raspoloživo je na poveznici https://hk.fthm.hr/
Multiplier Event u okviru projekta InCompEdu
- Detalji
U petak 21. istopada 2022. godine, u okviru projekta InCompEdu , održat će se treći Multiplier Event. Predstavit će se primjeri dobre prakse (poveznica na program) prilikom razvoja i primjene inovativnih online poučavanja na Sveučilištu u Rijeci.
Osim navedenog, sudionici će se upoznati s rezultatima istraživanja tijekom provedbe projekta, ključnim elementima koji pridonose uspješnom online poučavanju kao i s mogućim poteškoćama i izazovima na koje se nailazi tijekom postavljanja navedenog.
Pozivamo sve zainteresirane. Ulaz je slobodan.
Upis na programe cjeloživotnog obrazovanja
- Detalji
Obogaćeni iskustvom i rezultatima našeg najpoznatijeg i jedinstvenog programa cjeloživotnoga obrazovanja u Republici Hrvatskoj iz područja gastronomije i restoraterstva “Specijalist odjela hrane i pića” te svjesni potreba turističkog tržišta, u ak. godini 2022/23. krećemo s upisima 12 generacije polaznika za programe, i to:
- Specijalist odjela hrane i pića 40 polaznika
- Sommelier u enogastronomiji 25 polaznika
- Barmen 25 polaznika
- Barista 25 polaznika
- Restorater 25 polaznika
- Gastronom 25 polaznika
Navedeni programi stručnog usavršavanja, na kojima predaju preko 40 eminentnih stručnjaka iz Hrvatskog kuharskog saveza, Hrvatskog sommelier kluba, Hrvatske sekcije barmen, barista i sveučilišnih nastavnika s Fakulteta, započet će ove jeseni 17.11.2022.
Detaljne informacije o programima mozete vidjeti na https://www.fthm.uniri.hr/studiji/cjelozivotno-obrazovanje