Na prvom ON-IT webinaru u okviru aktivnosti Multiplier Eventa, održanog 15.10.2021. na temu Online Internship in Europe: How can virutal internships ensure meaningful work-based learning experiences? diskutiralo se o izazovima i mogućnostima online stručne prakse. Osim panela, predstavljen je pregled projekta čiji je cilj podržati napredovanje online stručne prakse u visokom obrazovanju. Službeno se predstavilo i izvješće o iskustvima online stručne prakse u Europi, s prvim uvidima o online stručnoj praksi na temelju mapiranja koje je proveo konzorcij ON-IT projekta. Zatim su iskustva online stručne prakse iz prve ruke u panel raspravi podijelili: Nicoletta Bimbo, koordinatorica za međunarodne odnose u Red Visitar-u (Španjolska), Jure Bulović, student Sveučilišta u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Hrvatska), Marion Catarina iz Centra za razvoj karijere pri Montpellier Business School (Francuska) i Francisco J. García Rodríguez, profesor na Sveučilištu La Laguna (Španjolska).

Osim studenta Jure Bulovića, webinaru su prisustvovale voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić, članice tima doc. dr. sc. Ivana Ivančić i izv. prof. dr. sc. Zvonimira Šverko Grdić te stručna suradnica u Centru za projekte Tajana Brajković, univ. spec. oec.

U narednim mjesecima konzorcij ON-IT projekta fokusirat će se na razvoj i testiranje novih resursa i instrumenata sa svrhom poboljšanja online stručne prakse.

ON IT ME1 web