Dragi korisnici,

ovaj mjesec Vam preporučamo nekoliko noviteta u fondu Knjižnice koji bi Vas mogli interesirati.

Skandinavska Sense dijeta

Danska dijetna senzacija! Prestanite zbrajati kalorije i neprestano vagati hranu.
Prestanite izbjegavati masnoće i jesti dosadne obroke. Ionako je malo dijeta koje rezultiraju trajnim gubitkom kilograma. Skandinavska Sense dijeta nudi alternativu – provjeren i testiran način prehrane utemeljen na zdravome razumu. Način prehrane kojim se stari kilogrami neće vratiti. Nikada.

 

book cover

U ovoj smo knjizi, kroz ukupno sedamdeset tema, ispričali dosad neispričane priče o zanimljivim povijesnim, geografskim i biološkim lokalitetima diljem Lijepe Naše. Napisali su ih već dobro znani autori Ivana Buj, Josip Jukić i Hrvoje Kekez, a sjajnim fotografijama popratio ih je Dario Žagar.

 

BLAGA HRVATSKE - neprocjenjiva prirodna i kulturna baština-0

Prirodna i kulturna baština Hrvatske opisana je u ovoj knjizi i podijeljena u kategorije prema stupnju zaštite: strogi rezervati, nacionalni parkovi, parkovi prirode, materijalna i nematerijalna bašina koja se nalazi na popisu UNESCo-a te baština na pristupnoj listi UNESCO-a.

 

Poštovani korisnici, od sada za povrat knjižnične građe možete koristiti i Knjigomat.

Vraćena građa razdužiti će se istog dana do 19:30, a ako bude vraćena u Knjigomat nakon toga vremena, bit će razdužena sljedećeg radnog dana.

Za sva pitanja javite nam se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Knjigomat1.jpg

Dragi korisnici,

ovaj mjesec Vam preporučamo nekoliko noviteta u fondu Knjižnice koji bi Vas mogli interesirati.

 

Hotel Operations Management, 3rd Edition

Hotel operations management / David K. Hayes, Jack D. Ninemeier, Allisha A. Miller

Hotel operations management nam pruža ažurirani i sveobuhvatan pregled svih aspekata hotelske administracije s gledišta glavnog hotelskog menadžera. Detaljne informacije koje obuhvaćaju sve operacijske odijele potpune usluge hotela: ljudski resursi, recepcija, odjel hrana i piće, odjel prodaje i marketinga, računovodstvo itd.

 

Restaurant success by the numbers : a money-guy's guide to opening the next / Roger Fields

90% svih restorana propadne i svi oni koji uspiju su nabasali na misteriozni x-faktor, zar ne?

Pogrešno! Čovjek koji nosi mnogo šešira - poduzetnik, vlasnik restorana i savjetnik za restorane - Rodger Fields nam demonstrira kako restoran može preživjeti u prvoj godini i zadržati goste da dolaze i godinama poslije. Primjeri stvarnih priča start-up-a (uključujući i autorove), ova "Kako da..?" knjiga vodi čitatelje kroz logistiku otvaranja restorana: koncept , lokacija, meni, ugođaj, osoblje i najvažnije profit.

 

Tajne uspješnog poslovanja knjiga autora Princi Grgat, Danijela, Vrbošić,  Ana - VBZ online bookstore

Tajne uspješnog poslovanja : vodič za mala i srednja poduzeća / Ana Vrbošić, Danijela Princi Grgat

Ova knjiga na jednostavan način skreće pozornost na osnovna pravila kojih bi se poduzeća trebala pridržavati u poslovanju s glavnim poslovnim partnerima. U njoj je skriven ključ za uspješno polosvanje poduzeća te smjernice za donošenje poslovnih odluka i upravljanje rizicima kojima se poduzeće izlaže u svojem poslovanju.

Izašao je 3. broj volumena 27 časopisa Tourism and hospitality managment. Broj je u cjelosti dostupan on-line

U ovome broju možete pročitati slijedeće:

Članci 

Xi Yu Leung, Jie Sun, Billy Bai

 

Tindara Abbate, Marta Meleddu, Fabrizio Cesaroni, Angelo Presenza

FROM ORDINARY CULINARY STUDENTS TO STARRED CHEFS. PRELIMINARY EVIDENCE FROM THE ITALIAN CONTEXT

 
Sultan Al-Mohmmad, Gareth Butler
 
Ana Čehić, Marco Tregua, Anna D´Auria, Carla Marano-Marcolini
Viewpoint

Terry Stevens

Lee Peng Ng, Lok Sin Kuar, Yuen Onn Choong, Sok Yee Teoh, Chee Wee Tee, I-Chi Chen

Recenzija knjige

Ivana Matušan

Critical Issues in Tourism Co-Creation Edited by Giang Thi Phi and Dianne Dredge

 

Sažetci doktorskih disertacija

Maša Trinajstić

MODEL OF LOCAL ECONOMIC DEVELOPMENT IN FUNCTION OF OPTIMAL UTILIZATION OF RESOURCES

 
Tihana Cegur Radović

THE INTERDEPENDENCE OF TOURIST EXPERIENCE AND ENVIRONMENTALLY RESPONSIBLE BEHAVIOUR OF TOURISTS IN CAMPSITES

  
Robert Svetlačić

SUSTAINABLE DEVELOPMENT AS AN INCENTIVE OF FAMILY ENTREPRENEURSHIP IN THE CROATIAN HOTEL INDUSTRY

 

Angela Milenkovska Klimoska

INFLUENCE OF SMALL ENTERPRISES ON SEASONALITY OF CROATIAN TOURISM

Dragi korisnici,

ovaj mjesec Vam preporučamo nekoliko noviteta u fondu Knjižnice koji bi Vas mogli interesirati.

Naslovnica-CRO-pdf.jpg

Disaster : dijagnoza modernog biznisa / autori Zoran Krušvar ... [et al.] 

Urnebesna je satirična slikovnica za poslovne i sve ostale ljude kreirana kao protuotrov današnjem stanju poslovnog svijeta. Slikovnica za poslovne ljude je, kao i svaka slikovnica, vrsta odgojne knjige. Vodič i terapeut današnjim sivim biznismenima, ona je pokušaj buđenja iz letargije i loših navika današnjeg poslovnog svijeta. Ona je podsjetnik i alarm, poticaj i putokaz za promjene. Proizašla je iz dugogodišnjeg poslovnog iskustva i svakodnevnih situacija, a termin „slikovnica za biznismene“ kreirala je Linda Poščić Borovac, direktorica tvrtke Crocon d.o.o. iz Kastva.

 

395be2f4-501c-4a7b-aa61-36a5e2567173.jpg

Koronaekonomika : pet jahača apokalipse / Velimir Šonje i Kristijan Kotarski

Svijet povećanih kolebanja i rizika bit će svijet koji neće lako opraštati nedostatak pameti. Ova rečenica koja je napisana pri kraju knjige otkriva ambiciju autora da shvate i protumače širi kontekst koronakrize, njene uzroke, razvoj i posljedice. Dvije velike krize XXI. stoljeća – Velika recesija 2008./09. i koronakriza 2020. predstavljaju uvod u novo stoljeće u kojemu će tržišta i tehnološki napredak i dalje pogoniti rast, ali će se povećati kolebanja oko dugoročnog trenda. Knjiga “Koronaekonomika: pet jahača apokalipse” sastoji se od tekstova Velimira Šonje i Kristijana Kotarskog (koji je napisao poglavlje o Kini), koji su objavljeni na portalu Ekonomski lab u vrijeme koronakrize od početka ožujka do sredine svibnja 2020. godine.

 

9789532464634.jpg

Kratka povijest ekonomije / Niall Kishtainy

Ekonomija je znanost o društvu i ljudima i njihovoj upotrebi resursa – zemlje, ugljena, rada i strojeva – koji su uključeni u proizvodnju korisnih dobara kao što su kruh i cipele. Ekonomija pokazuje da je poprilično pogrešno reći da su ljudi u Burkini Faso siromašni zato što su lijeni, kao što neki govore. Mnogi od njih naporno rade, ali su rođeni u ekonomiji koja kao cjelina nije jako uspješna u proizvodnji stvari. Zašto Britanija ima zgrade, knjige i učitelje potrebe za obrazovanje djece dok Burkina Faso nema? To je iznimno teško pitanje i nitko još nije uspio doći do njegove suštine. Ekonomija se trudi.